Print side | Luk vindue

Nye kapitler om Hitler

Udskrevet fra: Nettips.dk
Kategori: Andet
Forumnavn: Alt muligt
Forumbeskrivelse: Alt mellem himmel og jord. Ordet er frit. Det kræver dog en ordentlig tone, ikke?
Web-adresse: https://www.nettipsforum.dk/forum_posts.asp?TID=43591
Udskrevet den: 21 Apr 2021 kl. 23:19
Version: Web Wiz Forums 12.03 - http://www.webwizforums.com


Emne: Nye kapitler om Hitler
Skrevet af: Prutterhunden
Emne: Nye kapitler om Hitler
Skrevet den: 22 Feb 2021 kl. 17:30
Det overrasker, da lille Adolf - mig bekendt - ikke var bedste ven med faderen. Moderen tilbad han derimod.

"Nyopdagede breve tyder på, at Adolf Hitler var under stærk påvirkning af sin far. Det skriver en historiker i en ny bog om den nazistiske leder ifølge dpa. Ligesom sin søn havde Alois Hitler stærkt overdrevne forestillinger om sine egne evner og om den viden, han selv havde tilegnet sig, siger den østrigske historiker Roman Sandgruber.

Historikeren har analyseret 31 tidligere ukendte breve, som Alois Hitler havde sendt til den mand, som solgte ham en gård i den østrigske landsby Hafeld.

En slægtning til manden tog for fem år siden kontakt til Sandgruber og fortalte ham om brevene, som hun havde fundet på loftet i sit hjem. De maskinskrevne sider tyder på, at Hitlers far, en toldembedsmand, var en bedrevidende type, som gerne hævdede sig over for andre.

»Hans far havde et ønske om at fremstå som en velhavende, lærd jordejer, som stod over alle andre,« siger Sandgruber til dpa. Både far og søn nærede foragt over for myndigheder og autoriteter, ligesom de begge var fyldt med antireligiøse følelser, siger historikeren.

I sin bog 'Hitlers far – hvordan sønnen blev diktator' argumenterer Sandgruber også for, at Hitler allerede var antisemit som ganske ung i Øvre Østrig. Andre historikere har sagt, at Hitlers jødehad opstod, da han kom til Wien.

Sandgruber skriver, at en oprindelig version af en Hitler-biografi, som blev skrevet af Hitlers teenageven August Kubizek viser, at Hitler kom med i en antisemitisk klub blot to måneder efter sin ankomst til den østrigske hovedstad."

https://www.bt.dk/udland/breve-afsloerer-hitler-staerkt-paavirket-af-sin-far" rel="nofollow - Breve afslører: Hitler stærkt påvirket af sin far | BT Udland - www.bt.dk


-------------
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

http://www.nettipsforum.dk/topic20485_post127616.html" rel="nofollow - Nettips BrugervejledningSvar:
Skrevet af: AFFI
Skrevet den: 22 Feb 2021 kl. 19:03
Det skyldes jo ofte komplekse far/søn-relation relationer, når en mand udvikler personafvigelse i så svær grad som det monster, Adolf Hitler, blev til. Det er faktisk pænt tydeliggjort i filmen "Drengene fra Brazilien”, som hører til i den bedre del af genren. 

Faderen var både fordrukken og latterligt selvovervurderende, så det har givetvis ikke været en idyllisk opvækst, den lille Adolf havde. Havde han så bare kunnet begrænse sig til pyromani, da kunne selv den tid's psykiatri have været med til at begrænse vederstyggeligheden. I dag - så lang tid efter er mange tyskere ramt af skyld og skam - helt urimeligt. 

Havde nazi-regimet vundet kampen om det tunge vand, så havde Verden set noget anderledes ud. Det er der lavet en meget stærk film om - samt adskillige dokumentarer. Vore norske brødre og søstre bragte store ofre, som ikke må glemmes. Ære være med dem, der mistede livet samt de, der tog beslutningerne. 
-------------
Our prime purpose in this life is to help others. And if you can't help them, at least don't hurt them.Print side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net