Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Overvågning med sund fornuft
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Overvågning med sund fornuft

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 21744
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Overvågning med sund fornuft
    Sendt: 31 Jan 2018 kl. 13:37
Sven Kolstrup har skrevet et debatindlæg i computerworld, som enhver burde læse - også de lige glade eller ligeglade.

Kineserne ved snart ALT om borgerne, og Danmark er på vej i samme retning – vil vi virkelig det? - Computerworld

Uddrag:

"ALT – og her menes ALT - hvad kinesernes foretager sig, bliver registreret centralt, og man planlægger at give alle borgere en karakter for ”social korrekthed” baseret på de data, der er registreret.

Indbyggerne nyder godt af reduceret kriminalitet, bedre sundhedstjeneste og alle de andre gode ting, teknologien kan give adgang til, men der er ingen diskussion om de mulige negative sider. Stalin og Stasi-folkene ville være grønne af misundelse, hvis de så, hvad kineserne er i stand til i dag. Russerne er i øvrigt på vej i samme retning.

I vesten er vi på vej i samme retning. ALT – og her menes igen ALT – vi foretager os, bliver registreret. Lige fra vi står op om morgenen til vi går i seng – ja, såmænd også, når vi sover lagres der data om os. Disse data gemmes hos Facebook, Google, Amazon, Microsoft, Apple, teleselskaberne, offentlige myndigheder, hospitaler, politiet og stort set alle private selskaber, vi har kontakt med. Det er dog ikke et kommunistisk parti, der styrer det, men en blanding af private og offentlige selskaber.

Regeringen(DK) planlægger et centralt DNA-register og vil udvide logningsbekendtgørelsen, der forpligter teleselskaber til at gemme al information om dine bevægelser på internettet og med mobiltelefonen. Regeringen vil også reducere kravene til persondataforordningen ved at lade embedsmænd beslutte, om data kan deles mellem offentlige og private myndigheder. Der tales også om fælles patientregister, reducerede krav til lagring af nummerplade-registrering, øget kameraovervågning udover de 1,5  millioner kameraer, vi allerede har, øget digitalisering af lovgivning og så videre.

Kort sagt er vi i fuld fart på vej i samme retning som kineserne og russerne. Den smule lovgivning, der adskiller os fra kineserne, har karakter af moralske og etiske henstillinger uden reel kontrol eller sanktionsmuligheder.

I Danmark fokuserer de fleste debatter om alle teknologiens gode sider, og hvor vigtigt det er, at der åbnes op for etablering af yderligere centrale registreringer og tværgående adgange til offentlige data. Kun et fåtal vil diskutere de helt åbenlyse problemer, der opstår.

De sædvanlige modargumenter


1. Hvis du ikke har noget at skjule, har du ikke noget at frygte

2. Vi laver bare sikre systemer, så data ikke kan misbruges

Det første argument lyder i første omgang tilforladeligt, men det er i virkeligheden det farligste argument. Vi bliver ”prisoners of our own minds”, for vi begynder alle at indordne os, tilpasse os, undertrykke vores meninger, og vi vil undgå at gøre ting, vi ellers ville have gjort. Det er det, kineserne gør af frygt for repressalier.

Det andet argument om, at vi bare skal lave nok sikkerhed, er en utopi. Vi kan ikke lave systemer, der er sikre. Alt kan hackes udefra, og der vil til enhver tid være folk på ”indersiden” af systemerne, som kan fristes til at lække data. Indenfor sundhedsvæsnet i Danmark er der i dag mere end 60.000 medarbejdere, der har adgang til vores sundhedsdata. Vi kan gøre det besværligt at få ulovlig adgang til data, men vi kan ikke forhindre det. Og når først data har været lækket vil de altid være at finde et sted på nettet. Handlingen kan ikke gøres om, og der kan ikke ryddes op eller slettes noget som helst."

Det var en lang smøre, men dækkende og sådan set behøver du derfor ikke læse hele debatindlægget, men jeg vil nu alligevel anbefale dig at gøre det.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 2830
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 31 Jan 2018 kl. 15:59
Sven Kolstrup har nok læst på Nettips.dk. Wink

Hvor mange gange har vi ikke fremført præcis de synspunkter, manden disker op med? Men han har ret. Og befolkningen tages som gidsler ved at fortælle dem, at det er 'smart'.

Men vi ligger som bekendt, som vi har redt. Hvor mange har fravalgt smartphone og computer. Hvor mange modtager breve fra det offentlige via post? Nok ikke mange!

Før vi overhovedet kommer dertil at stoppe den udvikling, må vi gribe i egen barm og fralægge os de 'smarte' genstande og gå mod strømmen. Men hvor mange har lyst til det?

At vække befolkningen fra deres behagelige slumren - det er utopi. Angry

Overvågning er et styrings-redskab til at skabe frygt.
Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 21744
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 31 Jan 2018 kl. 18:21
"Sven Kolstrup har nok læst på Nettips.dk"

Helt sikkert! Og han må helt sikkert også være et højt begavet og dybt sympatisk menneske, som der ellers så vidt vides kun findes 594 af. Altså ialt 595.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.078 sekunder.