Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Linux og andre styresystemer
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Open source data-redning med Ubuntu
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Open source data-redning med Ubuntu

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3045
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 13:42
Barsko ...

Jeg gav dig 3 formodede årsager til Linux ikke er så udbredt. Du vælger at ignorere dem.

Om folk er selvstændigt tænkende væsner - jo da! Men de kan godt være uvidende. Ved du alt om computere?

Det er da muligt der kan købes computere uden styresystem hos MM-Vision, men måske er der en årsag til 90% af befolkningen ikke gør det?

 De køber, hvor det er mest bekvemt at købe, f.eks. når de pisker rundt i de store supermarkeder. Det er jo fristende ikke at bevæge sig mere end højst nødvendig for at anskaffe den slags. Sådan er det også med tøj, sko, hårde hvidevarer. Hvis folk ikke købte de steder, var afdelingerne nok for længst nedlagt.

Til top
El Barsko Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 02 Dec 2007
Sted: Slangerup
Status: Offline
Point: 27523
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér El Barsko Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 14:10

”Ved du alt om computere?”

Selvfølgelig ikke, mener da heller ikke man kan udlede det af det jeg skriver.

Jeg ignorerer ikke noget, men noget er da, for mig, mere vigtigt, end andet. Big smile

Venlig hilsen El Barsko

Optimisten er ofte lige så forkert på den, som pessimisten...

men han har det sjovere.
Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 22539
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 14:40
Pomse..

Først lige: Min installation er ren, altså uden dual- el. multiboot. Grunden var jo en gammel langsom bærbar, der trængte til nyt liv, så ud med alt det gamle.

(Apropos. Lad vær at hjælpe mig med installations-procedure nu, som jeg nok alligevel glemmer. Jeg kan spørge, om jeg føler behov til den tid)

Dit andet (nr.2) indlæg: Generelt har du ret, men synes alligevel du skyder lidt forbi. Derfor:

Både jeg og Barsko har haft Linux på vore pc'ere. For mit vedkommende i flere år.

Når jeg skriver -"..når brugerne vil installere en distro. Det kræver 3.parts programmer og teknisk forhåndsviden, som man ikke kan forlange, at brugerne har. Det burde være enkelt og ligetil"- er det kun i forbindelse med installationen, og ikke 3.parts, der kan/skal bruges efter installationen.

Det burde jeg nok have præciseret.

Så vidt jeg ved, er der ikke behov for 3.part ved installation af Windows. 3.part, der skal installeres efter installation, synes mig uden større forskel, om det er Windows eller Linux.

Du har selv serveret instruktioner til installation af Linux. Hvorfor det? Hvis det var lige så nemt som at installere Windows, ville det måske ikke være nødvendigt.

At Windows som regel er præinstalleret, er sæføli til Windows' fordel. Men at noget er gratis, plejer normalt også at være en fordel og endda en vældig tiltrækkende fordel. Det er så ikke tilfældet med Linux, skønt det endda har flere fordele derudover, som fx sikkerhed. Hvorfor?

Gennem alle årene synes jeg at have mærket en berøringsangst hos linuxere overfor at indrømme, at Linux er og var for en elite. Det er blevet mindre elitært med tiden, men der mangler stadig nogle skridt i den retning. Jeg ville ønske, at dialogen mellem windowsere og linuxere var mindre urokkelig og påståelig.

Og så lige til Barsko. Joh, jeg husker Zorin som meget Windows-lignende, men jeg holder mig til Linux Mint.


Redigeret af Prutterhunden - 04 Dec 2017 kl. 14:43
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
mjjzf Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 16 Okt 2007
Sted: Valby
Status: Offline
Point: 4696
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér mjjzf Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 15:49
Der er mange forskellige Linux-varianter. Nogle er mindre peg-og-klik end andre. Opsætningen af et Linux-filsystem er anderledes. Det skal man lære uanset.
Windows er det mest udbredte. Er det mere intuitivt? Det ved jeg ikke. Den primære harddisk er på C:-drevet, fordi A og B var reserveret til disketter. Derefter kommer måske harddisk 2, hvis man har sådan en, og måske et optisk drev - altefter hvordan det hele er bygget sammen. Giver det mening? Måske. I Windows 10 skal man logge af maskinen et andet sted end man skal lukke eller genstarte den. Er det intuitivt? Sikkert ikke.
Er dette her komplet lige meget? I ret høj grad.

Jeg bruger Fedora Linux. Den har verdens mest irriterende installationsprogram, men den kører upåklageligt hos mig. Den er ikke selvforklarende, men ikke så indviklet for en rutineret bruger - Mint blev nævnt ovenfor, og jeg synes, at Deepin er fantastisk flot og begynderegnet.
Bredden i Linux er meget større end hos Windows. En del af dem er udelukkende tænkt til powerusers og skræller alt det andet fra. De er elitære, og det er meningen. Som med alt andet værktøj er der noget, det ikke giver mening at give en begynder i hånden. Nogle brugere bliver forført af Linux-ryet for at være mere indviklet og bruger det som en måde at spejle sig selv og sine evner på. Derfor kan det godt være en magnet for arrogante typer.
jeg bruger Windows 10 i mit arbejde og Fedora hjemme - Jeg bruger Gnome 3 som brugerflade, og min søn bruger Xfce på sin spille-computer. Hans interesse er Minecraft og Youtube, så de kører uden problemer på en Linuxcomputer. Alle tre computere dækker behov på forskellige måder.

Til slut, for nu at gå tilbage til starten på denne tråd: Data recovery bliver aldrig en begynderopgave. Så hvis der er en teknisk introduktion, så er det sådan, det skal være - det bliver aldrig "tryk på den store knap og få tingene gjort automagisk"...
Til top
Guests Se drop down
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 20:09
 

Redigeret af rævvi - 22 Mar 2018 kl. 23:08
Til top
Halveskimoen Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Status: Offline
Point: 3998
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Halveskimoen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 04 Dec 2017 kl. 22:01
Det kunne jeg også tænke mig at vide, jeg kunne også godt tænke mig at vide hvorfor man prøver at installere en forholdsvis resouce krævende distro som Linux mint eller Zorin på  en gammel PC der ikke har de hardwaremæssige krav der er nødvendige for en problemfri afvikling,prøv dog en Lite version i stedet.       http://www.linux.com/news/best-lightweight-linux-distros


Redigeret af Halveskimoen - 04 Dec 2017 kl. 22:14
Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 22539
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 05 Dec 2017 kl. 12:08
Der skal bruges 3.part til ISO.

Så gammel er den pc heller ikke, og Minten fungerer upåklageligt, men den er åbenbart ikke 100% installeret (fra Mintens forside), da jeg skal indstille hver gang efter start, plus at jeg får de indbyrdes modstridende info: installeret - ikke installeret.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3045
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 05 Dec 2017 kl. 12:25
Hmmmm ...Disapprove

Prøv åbn Terminal og skriv:

sudo apt get update

Og da du jo ikke ønsker jeg hjælper, undlader jeg at skrive du skal trykke på Enter, indtaste din kode og igen trykke Enter.
Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 22539
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 05 Dec 2017 kl. 12:55
Jeg har jo spekuleret en del, siden jeg sidst havde den pc tændt for et par måneder siden. Flere ting kan være ondets rod.

Kommandoen sidder stadig i mit blod, men min kode er jeg usikker på nu. Måske den er noteret et sted.

Og så alligevel tak, Pomse. Men jeg har for meget om mit hundehoved lige nu, så den pc må vente.

Og ja. Ved godt at ISO til Windows også kræver 3.part, men det er en omstændelig procedure og ikke ligetil for newbies.

Og så lige til oplysning for visse: Jeg er ikke fanatisk anti-Linux, og Minten SKAL ind før eller siden. Hvornår er jeg heller ikke fanatisk med. Ta'r det som det kommer.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar Side  <12
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.031 sekunder.