Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > It-nyheder
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Adobe-stifter Charles Geschke er død
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Adobe-stifter Charles Geschke er død

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
m.b.petersen Se dropdown menu
Engageret
Engageret
Avatar

Oprettet: 09 Dec 2008
Status: Offline
Point: 278
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér m.b.petersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Adobe-stifter Charles Geschke er død
    Sendt: 01 Maj 2021 kl. 21:25

Uden Charles Geschke ville vi ikke have Adobe Reader, Photoshop, PDF-formatet og mange andre nyttige værktøjer, som millioner over hele kloden bruger hver eneste dag. 

Stifteren af gigantfirmaet Adobe døde d. 16. april og efterlader sig en stor digital arv, som vi alle nyder godt af ved pc'en.

Charles Geschke var en af Adobes to stiftere tilbage i 1982. Den anden var John Warnock. Firmaet var opkaldt efter åen Adobe Creek, der løb lige bag Warnock's garage, hvor de to arbejdede på deres digitale projekter.

Manden bag WYSIWYG

Inden de to startede deres fælles digitale eventyr, havde Geschke arbejdet for Xerox Park, et stort forskningsfirma i Silicon Valley i Californien.

Her var han blandt andet med til at udvikle programsproget Interpress til udskrivning. Det gjorde det muligt at se et dokument i et tekstbehandlingsprogram, som det ville se ud i udskrevet form.

Det er det, vi i dag kalder "What You See Ia What You Get" ("WYSIWYG"), hvor det, du ser på skærmen fx fed skrift og anden formatering, er det samme som det, der skrives ud på papir. Altså som du kender det fra fx Word og Google Docs i dag.

> Læs også: 3 Smarte tips til PDF

Spåede ingen fremtid for banebrydende format

Ledelsen i Xerox Park mente dog ikke, der var nogen kommercielle udsigter i produktet, og derfor besluttede makkerparret Geschke og Warnock at stifte eget firma. 

De videreudviklede Interpress og kaldte den nye udgave Postscript. Det er stadig i dag en dominerende standard i udgivelsesbrancen.

Siden fulgte de programmer og standarder, som Adobe er mest kendt for i dag: Illustrator i 1985, Photoshop i 1989 og Adobe Reader og Adobe Acrobat i 1993 (og dermed PDF-formatet).

Blev kidnappet på Adobes p-plads

Normalt forbinder de færreste af os PDF'er og pc-værktøjer med stort drama, men for Charles Geschke blev det alligevel dramatisk i maj 1992. 

På det tidspunkt var Adobe allerede en stor kommerciel succes, og det faktum så to mænd som en fin anledning til at kidnappe rigmanden Geschke på Adobes parkeringsplads. 

De to kidnappere nåede at få udbetalt en løsesum på 650.000 dollars fra Geschkes datter, men blev arresteret kort efter. Geschke blev befriet af politiet efter fire dages fangenskab, og misdæderne fik begge en livstidsdom.

Geschke trådte tilbage som direktør for Adobe i 2000, et år inden hans makker John Warnock stoppede sit aktive virke i firmaet. 

I dag har firmaet en markedsværdi på 250 milliarder dollars.

Kilde: Adobe-stifter Charles Geschke er død (msn.com)  og komputer.dk

Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.078 sekunder.