Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Hackere går efter sikkerhedsforskere
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hackere går efter sikkerhedsforskere

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Hackere går efter sikkerhedsforskere
    Sendt: 27 Jan 2021 kl. 20:44
Hackere går normalt efter angreb på firmaer, offentlige institutioner og lignende, men nu er de begyndt at gå efter dem, der forsøger at forhindre hacking.

Threat Analysis Group har de sidste måneder identificeret flere tilfælde, hvor sikkerhedsforskere angribes af ondsindet software, og det er måden angriberne går frem på der er værd at bemærke.

Hackerne begynder at etablere et tillidsforhold ved at oprette profiler på sociale medier, først og fremmest Twitter og Linkedln. De udgiver sig for at være profiler tilhørende legitime sikkerhedsforskere med teknisk kompetence. Personerne bag disse profiler tager kontakt med reelle sikkerhedsforskere med forespørgsler om samarbejde, og benytter sig af kontakten og tilliden til at levere den ondsindede software.

Hackernes Twitter-profiler indeholder link til eksempelvis andre forskningsblogge og YouTube-videoer med information om sårbarheder og "exploits" de har udviklet for at udnytte sårbarhederne - altså arbejde, der indgår i normal sikkerhedsforskning.

Google har ikke kunne verificere hvorvidt alle "exploits" faktisk fungerer, men i mindst et tilfælde skal den påståede funktionalitet have vist sig ikke at stemme.

Læs mere på Google Blog
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.090 sekunder.