Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Hjernen og de elektroniske surrogater
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hjernen og de elektroniske surrogater

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Hjernen og de elektroniske surrogater
    Sendt: 25 Jan 2020 kl. 22:07
En nyfødt babys hjerne er ikke skabt i nutiden, men har 3,5 milliarders års udvikling bag sig. I den moderne verden er regnskoven og savannen for længst borte, men hjernens belønningscenter er fortsat den samme.

Den digitale verden belønner netop denne del af hjernen, og kan fastholde børn og unge i denne magiske verden. Den er blevet et sted, hvor forældre placerer deres børn, når der er mangel på tid eller der er adfærdsproblemer.

Men er det ikke godt der er kommet en mulighed for at stimulere vores hjerne? Der er to grundlæggende mekanismer, hvorigennem evolutionen har udviklet mennesket. Den ene er angstsystemet og den anden adfærdsbelønning.

Smartphonens øjeblikkelige adgang til at orientere sig på websider, læse nyheder, spille, eller være på de sociale medier, giver det hjernen et lille skud dopamin som belønning.  Problemet er, at hjernen ikke ved, at smartphonen er et elektronisk surrogat, som har til formål at styre vores opmærksomhed.

Undersøgelser fortæller, at skolepiger og studerende er ulykkelige og stressede, fordi de hele tiden oplever et behov for at skulle følge med i, hvad der sker på de sociale medier. De higer efter social accept, anerkendelse og tilhørsforhold og er bange for at gå glip af information, der kan forøge deres chancer for overlevelse i deres gruppe.

Fænomenet kaldet fear of missing out - frygten for at "gå glip af".

Læs på videnskab.dk

Redigeret af Pomse - 25 Jan 2020 kl. 22:08
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.109 sekunder.