Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Gennembrud
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Gennembrud

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 29981
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Gennembrud
    Sendt: 07 Apr 2021 kl. 22:04
.. eller sammenbrud?

Hidtil ukendte former for masse og energi kan ændre fysikkens love (standardmodellen).

"It’s not the next Higgs boson — yet. But the best explanation, physicists say, involves forms of matter and energy not currently known to science.

When muons were shot through an intense magnetic field, they did not behave quite as expected, according to precise theoretical predictions. The results agreed with similar experiments at the Brookhaven National Laboratory in 2001 that have teased physicists ever since."

Myon - Wiki:
"En myon er en udelelig partikel, en elementarpartikel, som sammen med elektronen, tauonen og de tre neutrinoer hører til klassen lepton. Myonen minder om den mere almindelige elektron, der findes i alle atomer, idet den ligeledes har en ladning på -1 e og har et spin på ½. Myonen er dog tungere og hører i standardmodellen til anden generation leptoner i modsætning til elektronen, der kun hører til første generation. Myonens tilsvarende neutrino er myonneutrinoen, og den tilsvarende antipartikel er antimyonen."

PS. Det er en lang artikel og kræver tålmodighed. Da jeg ikke er fysiker af profession, men blot er interesseret, har jeg ikke den tålmodighed og stoppede læsningen inden mit stakkels hundehoved eksploderede. Det interessante for mig er de store linjer og ikke alle detaljerne.

Ligesom mystikken, parapsykologien, religion og andre "skæve" emner rummer store huller, gør videnskaben det også, ikke mindst i den mindste udgave, partikelfysikken, og den største, kosmologien. Det må ses samlet - holistisk. Det interessante ved en schweizerost er ikke osten, men dens huller. Det, vi ikke ved - endnu.

Finding From Particle Research Could Break Known Laws of Physics - The New York Times
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.063 sekunder.