Geder er kloge |
Besvar |
Forfatter | |
Prutterhunden
Staff Oprettet: 14 Okt 2007 Sted: Frederiksberg Status: Offline Point: 30306 |
Indlæg funktioner
Tak(0)
Sendt: 18 Sep 2018 kl. 19:49 |
.. Men er de rigtig kloge?
|
|
Guests
Guest Group |
Indlæg funktioner
Tak(0)
|
efter udseendet at dømme ser geder jo ret fjogede ud.
dette her er da vist bjerggeder og dygtige klatrere er de det er vist en dæmning de her forcerer ja de er nok ret kloge, ellers ville de sikkert ikke hænge der på betonen og se tude dumme ud
|
|
El Barsko
Entusiastisk Oprettet: 02 Dec 2007 Sted: Slangerup Status: Offline Point: 34108 |
Indlæg funktioner
Tak(0)
|
Mon
ikke gederne slikker de salte der er i de forskellige bjergarter.
|
|
Venlig hilsen El Barsko
Optimisten er ofte lige så forkert på den, som pessimisten... men han har det sjovere. |
|
Prutterhunden
Staff Oprettet: 14 Okt 2007 Sted: Frederiksberg Status: Offline Point: 30306 |
Indlæg funktioner
Tak(0)
|
Jeg tror ikke, gederne kun går efter salt, når de slikker bjergarter etc. Men måske går de efter den salte smag? Men det må man jo spørge gederne om.
Hej, du dér. Kan du lide salt? Mææ.. Levende væsner har brug for mange andre mineraler end salt (NaCl). Natrium, kalium, calcium, magnesium, jern, zink, kobber, selen og jod. Så når geder og andre dyr slikker eller ligefrem spiser jord, sten etc., får de også disse andre livsnødvendige stoffer i sig. De får ikke som mennesker serveret kød og planter på en tallerken med tilhørende krydderier som salt og peber. Og måske går de ikke som os kun efter smag, men spiser instinktivt det, de har brug for uden at tænke så meget på surt, salt, sødt, bittert osv. Der er dog masser af eksempler på, at dyr er blevet syge eller ligefrem døde efter indtagelse af mad og drikke, fremstillet af mennesker, måske pga. sødme, salthed osv. Nogle har åbenbart kunnet lide smagen af øl uvidende om det farlige indhold af alkohol tilsat af mennesker. Andre har spist rådne sager, der har gæret af sig selv og udviklet alkohol. Madkultur er nok forbeholdt os mennesker. Kun vi fremstiller mad og drikke ved at blande varerne og forarbejde dem, tilsætte smagsstoffer osv. Det begyndte nok dengang, vi lærte at bruge ild til madlavning. Senere da vi blev landbrugere, lavede vi først øl af det dyrkede korn, inden vi senere lavede brød af det. Oh, at sidde ved et bål, drikke øl og fortælle spøgelses- og røverhistorier. Måske det var starten på alverdens religioner, og måske det engang hed "giv os i dag vort daglige øl", inden farisæerne "oversatte" det til "vort daglige brød"? Joh. Kultur skal være fint for at kaldes kultur. Øl er ikke fint, så vi bæller vin i os, går bersærk og kalder det fint i stedet for. Om det smager af rævepis og terpentin er ligegyldigt i den forbindelse. Joh igen. Mennesker er kloge, men måske ikke rigtig kloge? |
|
Besvar | |
Tweet
|
Skift forum | Forum-tilladelser Du kan ikke oprette nye emner i dette forum Du kan ikke besvare indlæg i dette forum Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum Du kan ikke stemme i dette forum |