Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > It-nyheder
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Den menneskelige maskine
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Den menneskelige maskine

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 24067
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Den menneskelige maskine
    Sendt: 13 Apr 2019 kl. 20:27
Nærmer vi os en dag, hvor vi kan påstå eller konstatere, at nu har en maskine, fx en computer eller robot, fået en bevidsthed ligesom os?

Det er et gammelt, et nutidigt og givetvis også et fremtidigt populært emne. Nogle vil mene, at det er umuligt, da de ser bevidstheden som noget guddommeligt, ånd og sjæl, og derfor helst vil bevare en religiøs aura af mystik og uforklarlighed omkring emnet.

Vi har endnu ikke en endelig og præcis forklaring på, hvordan vore hjerner arbejder og bl.a. skaber vores fornemmelse af et jeg, altså at være bevidst om os selv som individer. Vi ved dog, at andre dyr også må have samme fornemmelse, da de ved at betragte deres spejlbillede i et spejl, forstår at spejlbilledet ikke er et andet individ end "dem selv".

Vi har altså endnu ikke en ren videnskabelig forklaring, der kan sættes i stedet for en religiøs og sømmes fast med syvtommersøm, som et indiskutabelt faktum.

Vi kan dog konstatere, at det blir sværere og sværere at skelne mellem menneskelig og maskinel intelligens, hvilket ikke er det samme som bevidsthed, men hvor maskiner (computere) i dag er os overlegne på mange områden, bl.a. matematiske udregninger.

Berømt er Alan Turings test: ".. en måde til at afgøre, om en maskine udviser intelligens på menneskeligt niveau, uden at man på samme tid er nødt til at definere, hvad (menneskelig) intelligens så reelt er for en størrelse. Det er således ikke en måde til at afgøre, om en maskine reelt er intelligent."

Denne lørdag har endnu ikke budt på nyheder, der kan forårsage trafikkaos på Nettips, så jeg måtte tage flyveren til Kina for om muligt at finde noget sådant:

American, Chinese engineers create life-like DNA robots - Xinhua | English.news.cn

"American and Chinese engineers have created simple machines using DNA molecules, which are capable of metabolism (stofskifte), self-assembly and organization, three key traits of life. The paper published on Wednesday in the journal Science Robotics described the biomaterial that can autonomously emerge from its nanoscale building blocks and arrange itself into chains of repeating DNA a few millimeters in size .. We are not making something that's alive, but we are creating materials that are much more lifelike than have ever been seen before"
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.078 sekunder.