Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Coronaorienteret angst
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Coronaorienteret angst

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 29356
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Coronaorienteret angst
    Sendt: 21 Feb 2021 kl. 16:56
Det er trist, men nok en uundgåelig konsekvens af coronaens hærgen. Den angriber ikke kun fysisk ved smitte, men også psykisk, hvilket går ud over særligt følsomme personer, der kan udvikle livstruende psykoser deraf.

Psykisk styrke er nok medfødt, men kan også oparbejdes gennem livet. Ikke alle er dog i stand til det og det er en langsommelig proces. Særligt udsatte bør derfor søge professionel hjælp, inden det er for sent. Eskapisme og tabuisering hjælper ingen.

Men bare det at se i øjnene, at man er i den udsatte gruppe, kan være svært. Kender du derfor nogen i din omgangskreds - og hvem gør ikke det? - så tag en venlig snak med dem, så vidt mulig uden at provokere deres følsomhed. Der er ikke boder med psykologisk eller psykiatrisk hjælp på hvert gadehjørne, selv om det kunne være ønskeligt.

"Tre måneders ventetid på behandling for angst og depression kan ifølge psykologformand forværre lidelser. Coronakrisen med social afstand og isolation begynder at gøre ondt på danskernes psykiske helbred. Landets psykologer har travlt som aldrig før med at behandle folk med angst og depression. Fra fjerde kvartal i 2019 og til fjerde kvartal sidste år, er der eksempelvis sket en stigning på 36 procent, når det gælder behandling af angst.

Psykologformanden er ikke i tvivl om, at coronasituationen er den primære forklaring på, at flere søger hjælp. - Det kan være angst for at blive smittet og – hvis man selv er smittet – for at smitte andre. Men mange føler også, de lever i et vakuum – en slags tidslomme, som i sig selv kan være angstprovokerende."

Desværre er psykisk sygdom stadig et tabu og samfundets indsats på området stadig under al kritik. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Enhver kan rende ind i psykiske problemer, ligesom de kan falde og brække et ben.

Det er trist ..

Psykologer ser alarmerende stigning i coronarelateret angst - TV 2
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.077 sekunder.