Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - 20% af FE's søgninger ulovlige
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

20% af FE's søgninger ulovlige

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 24051
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: 20% af FE's søgninger ulovlige
    Sendt: 17 Jun 2018 kl. 20:22
Det er godtnok en nyhed fra fredag, men også journalister har jo lov til at holde fri i weekenden ligesom os nettipsindianere.

"I Tilsynet med Efterretningstjenesternes årsrapport for 2017 fremgår det, at 20 procent af de undersøgte søgninger i rådata var ulovlige. Ifølge Forsvarets Efterretningstjenestes egen undersøgelse er andelen 6,8 procent."

Der er en pæn afstand mellem Tilsynets og FE's egne tal, men vi kan vel roligt gå ud fra, at sandheden skal findes et sted derimellem. Uanset tallets størrelse dækker det dog over ulovlig aktivitet, selv om jeg godt kan argumentere for, at en efterretningstjeneste må have mere snor end private borgere, ialtfald når det gælder søgninger i tusmørket mellem lovligt og ulovligt.

Var jeg selv del af en efterretningstjeneste, ville jeg måske nok føle mig hæmmet af love og regler, der i teorien kan forhindre mig i at få enhver trussel mod mit land frem i lyset.

Men det er jeg ikke, og som Martin Lidegaard (R) siger: "Én ulovlig søgning er én for meget. Det er en klar politisk forventning, at man gør sit yderste for, at de søgninger man laver, er lovlige".

Som privat borger er jeg meget nervøs ved, at resultatet af især ulovlige søgninger skulle falde i forkerte hænder. Det er usandsynligt, at det ikke skulle kunne ske. Folk i efterretningstjenester er ikke amatører, heller ikke dem i fremmede og måske fjendtlige lande.

Forsvarets Efterretningstjeneste fortsætter ulovlig søgning på personer | Version2
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.047 sekunder.