Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Microsoft: Da monopolet blev brudt
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Microsoft: Da monopolet blev brudt

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Microsoft: Da monopolet blev brudt
    Sendt: 16 Jun 2018 kl. 09:58
Det er 20 år siden Microsoft blev sagsøgt for ulovlig beskyttelse af deres Windows-monopol, som blev anvendt til at fjerne konkurrenter til Internet Explorer. Dette gik især ud over Netscape.  Microsoft gik også målrettet efter andre operativsystemer, f.eks. Apple, Lotus, Linux og andre.

Richard Blumenthal og Tim Wu, der i 90'erne var en del af dommerpanelet, mener dommen har haft stor betydning efterfølgende. Uden dommen ville internettet være et langt mindre innovativt sted. Microsoft ville have kontrolleret fremtiden for internettet, og Google ville sandsynligvis aldrig været opstået, men kvalt 'ved fødslen'.

Alle ville være tvunget til at bruge Bing, og Microsoft-Myspace var sandsynligvis blevet standard socialnetværket i stedet for Facebook. De hævder endda, at Netflix og andre streaming-tjenester aldrig ville have eksisteret.

Artiklen, der er fra det engelsksprogede IT-magasin, Computerworld, stiller sig dog tvivlende ved disse påstande.

Microsoft hævdede i sagen, at Internet Explorer var en integreret del af Windows, og at dens kode var nødvendig for at Windows kunne fungere korrekt, og at adskillelse fra Windows ville skade operativsystemet. Det blev dog pure afvist, som et latterligt argument, og domstolen tvang Microsoft til at lade brugere anvende andre browsere end Internet Explorer.

Da Google så dagens lys i 1998, havde Internet Explorer en andel på 45% af browsermarkedet, som steg til 75% det følgende år. Det højeste niveau opnåede Internet Explorer i 2002 med en andel på hele 94%.

At Google blev den succes, skyldtes den simple grund, at det var den bedste søgemaskine i verden. Uanset hvilken browser der blev anvendt, var det Google der blev anvendt, fordi den var bedre end konkurrentens MSN.

Hvad angår 'Microsoft-Myspace', har Microsoft aldrig været ejer af Myspace. Myspace blev udkonkurreret af Facebook, fordi Facebook var langt mere fleksibelt. Hvad angår Netflix, startede det som en DVD-udlejningstjeneste og konkurrenten var Blockbuster og ikke Microsoft. Det var først i 2007 Netflix lancerede sin streaming-funktion.

Artiklen kan læses i sin fulde længde på det engelske søster-magasin Computerworld.

Artiklen har naturligvis ret i mange af sine påstande. Men den glemmer dog én væsentlig ting. De glemmer nemlig dommen over Microsoft var faldet, og dermed mere eller mindre pacificerede Microsoft handlekraft. Havde Microsoft vundet dommen, tror jeg ikke Microsoft havde holdt sig tilbage for at 'kvæle' alternativerne, eller tilladt Netflix som streaming-tjeneste ... de havde kvalt initiativerne og selv gjort brug af idéerne.

Hvordan tror du internettet havde formet sig, hvis Microsoft havde vundet sagen?



Redigeret af Pomse - 16 Jun 2018 kl. 10:07
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.078 sekunder.