Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Gmails 'Fortroligheds tilstand'
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Gmails 'Fortroligheds tilstand'

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Gmails 'Fortroligheds tilstand'
    Sendt: 13 Maj 2018 kl. 18:23
De fleste e-mails kan enten være sikre, eller nemme at anvende. Du kan ikke få både en sikker og nem e-mail! Derfor har det også være mødt med spænding på de nye tiltag i Googles Gmail.

Den såkaldte 'fortroligheds tilstand' giver dig mulighed for at tilføje en 'udløbsdato' til e-mails. Når denne dato indtræffer, er e-mailen ikke længere synlig for modtageren.
Meddelelser, der er markeret som fortrolige, kan ikke kopieres, videresendes, udskrives eller downloades. Og du kan til enhver tid tilbagekalde adgangen til e-mailen.

Det lyder godt, ikke?

Men vær opmærksom. Fortroligheds tilstanden kommer nemt til at give en falsk følelse af sikkerhed. Men det har intet med sikkerhed at gøre. De meddelelser du sender eller modtager, er faktiks ikke e-mails. Linket er en e-mail, men meddelelsen er en e-mail-lignende side på internettet, der er kodeordsbeskyttet.

Det er faktisk muligt at videresende dem til andre, men det er dog kun til tilsigtede modtager, der med succes kan åbne linket. Når en bruger får en af disse e-mails beskeder, bliver de bedt om log-in med brugernavn og adgangskode til Google, for at afgøre, om de er den tilsigtede modtager eller ikke.

Det er problematisk, fordi det opfordrer til phishing-angreb, som kan medføre folk indsender deres login-oplysninger. Når e-mail adresse og adgangskode er indtastet, kan phisherne fange de oplysninger og dermed kompromittere deres offers Google-konto.

Gode e-mail har kryptering i den ene ende og dekryptering i den anden. Afsenderen har fuld kontrol til den sendes, hvorefter modtageren overtager den fulde kontrol.

Googles fortroligheds tilstand gør lige det modsatte. Google har til enhver tid den fulde kontrol over e-mailen. Det betyder e-mails gemmes på Googles servere, som er tilgængelige via URL-link i en ikke-krypteret meddelelse

Hele artiklen (engelsk) kan læses på IT News


Redigeret af Pomse - 13 Maj 2018 kl. 18:23
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.094 sekunder.