Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - .. the land of the free ..
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

.. the land of the free ..

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: .. the land of the free ..
    Sendt: 23 Feb 2018 kl. 17:33
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
AFFI Se dropdown menu
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Oprettet: 05 Apr 2008
Sted: Danmark
Status: Offline
Point: 12535
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér AFFI Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 23 Feb 2018 kl. 19:19
Nogle af NRA's mest faktaresistente fans lader jo deres børn indgå i militser i samme øjeblik, de ikke længere går med ble. Det kan man hver især mene sit om. Imidlertid er det da helt grundlæggende - også i USA, at våben bør/skal opbevares i aflåste våbenskabe - helt uden adgang for andre end våbenkyndige (inkl. mentalt stabile). Det er der tilmed lovgivning for i langt de overvejende stater i Amerika.

"Det starter i hjemmet", siger man, og det er da ganske indlysende. Hvis børn opfostres med had og intolerance, vil de naturligvis udvikle sig derefter, så her er et godt sted at starte. Glem alt, om at våbenloven blivver signifikant ændret over there....med ét tungt argument : Det er ikke våben, som dræber - det er personen bag våbnet.

Det efterlader så spørgsmålet om, hvorledes man stopper den kolossale "grå/sorte handel med hel og semi-automatiske våben direkte fra bagagerummet eller traileren på en given rasteplads. Her kan man sætte ind - hellere i gør end i morgen. I USA er man i forvejen længere fremme i.f.t ansvarsplacering hos forældrene til følelseslabilt udspring og direkte sindslidende - som sidst set, da den mentalt forstyrrede, Nikolas Cruz, der straks blev udråbt som "white supremacy tilhænger. Geez, kender man til forholdene i de low life subkulturer, da vil man vide, at, Nikolas Cruz, ikke er at betragte som "en ægte hvid" : /

Desuden ser man igen og igen, at det er udstødte, mobbeofre og alment dysfunktionelle tidligere elever, der ad denne absurde vej søger gengældelse efter mange år's nedgørelse jvnf ovennævnte eksempler. Jeg benærkede, at præsident, Donald Trump, er ude i et forslag om, at lærere i high school bevæbnes, og det sert jeg da som en reel damage control med større virkning, end at en enkelt lærer ofrer sit liv ved at agere skjold for sine elever. Modigt men meningsløst.

Vi har her til land's ikke oplevet terror på vores skoler endnu, og det skyldes, at vi har et glimrende efterretningsvæsen, som opsnappede landsforædersken (muslimsk konvertit) fra Kundby, der i samarbejde med sin groomer, havde til hensigt at bombe Calolineskolen (jødisk) og Sydskolen i Fårevejle.

Jeg er megeturolig over udviklen i vores egen lille andedam, hvor vi trods en meget striks våbenlov oplever, at unge mennesker regelmæssigt nedskyder hinanden, mens civilister er i skudlinjen, rammes og dræbes. Hvor ville det være dejligt, om vi fik en løsning på de wild west tilstande, før vi brugte så meget krudt på noget, vi alligevel ikke kan ændre en tøddel ved. Det vil kræve en konstitutionsændring - til en start Beer
Our prime purpose in this life is to help others. And if you can't help them, at least don't hurt them
Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 24 Feb 2018 kl. 16:21
Er ikke helt enig i "Glem alt, om at våbenloven bliver signifikant ændret over there....med ét tungt argument: Det er ikke våben, som dræber - det er personen bag våbnet."

For det første er der mere grøde i den aktuelle debat end der nogensinde har været, og NRA er klart i defensiven og mister støtte, hvilket helt sikkert ikke bekommer dem vel.

Ifølge TV2 News opsiger flere store virksomheder aftaler med NRA: Wyndham Hotels, sikkerhedsfirmaet Symantec, forsikringsselskabet MetLife Inc. biludlejningsfirmaerne Hertz og Avis og leasingselskabet Enterprise. DR tilføjer hotelkæden Best Western, et stort forsikringsselskab, en bank og flere andre virksomheder.

Og mon ikke flere følger trop? Også medierne, der også er under pres både fra oven og fra neden.

NSA er altså under pres, moralsk, men ikke mindst økonomisk, og det kan meget vel føre til nogle reelle forandringer, som ikke kun er overfladiske eller ligegyldige sproglige formuleringer. Det politiske system - senatet, kongressen og regeringen er også under pres og vil nok gerne bevare status quo udover de næste valg.

For det andet, synes det tunge argument mig snarere at være en selvindlysende konstatering end et argument. Men ok, "2 og 2 er 4" kan da også bruges som argument - og blir det. Men spørgsmålet er bare: argument for hvad?

"Argumentet": 'det er personen bag våbnet, der dræber' kan bruges af begge parter, altså både som argument for at formindske antallet af personer og våben og det modsatte: at give alle og enhver fri adgang til våben. Og så er vi vel lige vidt, ikke?

Måske vi skulle grave lidt dybere i de to begreber "personer" og "våben" og spørge "hvilke personer?" og "hvilke våben?". For der er jo unægtelig forskel indenfor begge begreber. Den aktuelle debat handler ikke om hvilket som helst våben, men våben, der kan dræbe et meget stort antal mennesker på meget kort tid og på meget stor afstand til forskel fra andre våben som fx knive.

The Second Amendment, som er NSA's kæphest (A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.) indeholder ingen definition af hvilke "people" eller hvilke "arms", er nedskrevet d.15. december 1791, altså for 227 år siden, og kunne nok trænge til en dyberegående revision.

En "militia" i betydningen 'en bevæbnet befolkning' har vist mistet sin berettigelse, der er overtaget af en professionel US Army og lige så godt kunne stå for flere militser og borgerkrig. USA er ikke længere besat af en fremmed magt med behov for folkelige oprørsbevægelser.

Er det ikke på tide at stryge nostalgiske drømme om anarki, borgerkrig og det vilde vesten? Put seksløberen i lommen og lad i stedet retsvæsenet forvalte loven. Wyatt Earp og Daltonbanden er fortid.

Jeg ser håb forude, om ikke i morgen, så snart.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 24 Feb 2018 kl. 20:09
som bekendt blev Trumps "våben forslag" "skudt" ned af den lokale sherif som pointerede at hvis de så nogle med våben ville de sandsynligvis skyde vedkommende ned !
Endvidere ville læreren da også være drabsmandens første offer. Dvs at læreren så selv skal være skydegal for ikke at blive skudtEvil Smile. Nej, nej, NEJ.

Der findes faktisk en by i USA hvor våben er påbudt og her praler borgmesteren med at skud episoder mm er under gennemsnittet i USAConfused så her er man "glade" for som de siger : hvis du bryder ind i et hjem kan du være 100% sikker på at beboeren har et skydevåben og det er selvfølgelig IKKE låst inde, men klar til brugEvil Smile.

I USA er våben til for at blive brugtEvil Smile ! Og det bliver de så sandelig ogsåShocked.

Der er  helt sikkert flere årsager til skyderierne :
hvorfor gør de det ? - fordi de kan !
men hvorfor : det er afprøvet rigtig mange gange før og så bliver det jo lidt mere legitimt(og det ser jeg som STÆRKT bekymrende)
hvorfor - fordi det er så let at skaffe våbnene og de er jo slet ikke "farlige" så længe man holder snitterne fra aftrækkeren

så, nej jeg tror ikke lige der ligger for døren, men det bliver afgjort interessant om våbenlobbyen faktisk kan trues !
Men hvorfor ikke have fjernstyrede våben i alle rum , skolegård osvEvil Smile - he, he.

spøg tilside !!
 idéen om at med våben skal du fordrive våbenDead - det er en syg idé !


Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 24 Feb 2018 kl. 22:54
Ja, jenss. Helt enig!

Fortsætter USA ad den vej, kan det kun ende i totalt anarki og kaos styret af gangstere, altså mere end det allerede er i forvejen.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.156 sekunder.