Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Something's rotten in smartphones
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Something's rotten in smartphones

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Something's rotten in smartphones
    Sendt: 11 Feb 2018 kl. 09:37
Nu ved jeg ikke lige, hvor mange rotter, der har smartphones. Jeg kender kun et par stykker. Men skulle du støde på en, var det nok en god idé at løfte en pegefinger og advare den. For den kan måske få kræft af dens smartphone. Uha!

Cell Phones May Cause Cancer in Rats | NTP Study - Consumer Reports
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11 Feb 2018 kl. 11:19
Jeg tror såmænd ikke rotter er de eneste dyr, der påvirkes af stråling. Vi mennesker har en tilbøjelighed til at tænke på os selv, som noget særligt højtstående, men vi er altså også dyr!!

Det er derfor ikke utænkeligt vi på sigt påvirkes. Et barn på 12-13 år, der anvender en mobiltelefon, kan jo meget vel vise sig at blive påvirket langt senere i livet. Måske det tager 40-50 år, for skaden viser sig, måske længere.

Vi ved det jo reelt ikke, for der er ikke blevet forsket i særlig lang tid på området. Samtidig er det umuligt at spå om påvirkningen på lang sigt - kun tiden må vise, om det har negativ effekt.


Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11 Feb 2018 kl. 14:38
Det er jo så også den dybere mening med at skrive om dette emne. Mit forbrug af smartphone/mobilos er begrænset, men mange, og måske alt for mange har nærmest klistret deres tlf. til øret, og man må spørge, om det er sundt både hvad angår stråling og på andre måder.

Og ja, der forskes i det, men de langsigtede helbredsmæssige virkninger kan måske først påvises efter mange år, og skyldes virkningerne så kun smartphones eller andre årsager?

Vi omgives konstant af stråling, både naturlig og fra div. elektriske apparater, som radioer, tv, telefoner osv. Altså en massiv stigning i stråling, som vi ikke har været udsat for i millioner af år.

At det så ikke er det eneste, vi er blevet udsat for siden begyndelsen af den globale industrialisering, gør det ikke nemmere at pege på isolerede påvirkninger.

For år siden gik snakken om højspændingsledningers eventuelle farlige påvirkninger, hvilket man kan læse om her: højspænding | Gyldendal - Den Store Danske

"Biologiske effekter

I slutningen af 1970'erne blev der rejst mistanke om, at ophold i nærheden af højspændingsledninger medfører en øget kræftrisiko. Højspændingsledninger er omgivet af både et elektrisk og et magnetisk felt. Ved jævnstrøm er feltet konstant og har næppe biologisk virkning, sådan som det heller ikke er tilfældet for Jordens magnetfelts vedkommende. Ved vekselstrøm varierer magnetfeltet med vekselspændingens frekvens og kan teoretisk fremkalde en ganske ringe elektrisk strøm i levende væsener.

Ved epidemiologiske undersøgelser (se epidemiologi) har man undersøgt risikoen for udvikling af bl.a. leukæmi, lymfom og hjernesvulster hos børn, der bor tæt ved højspændingsledninger. Disse undersøgelser har ikke kunnet påvise en klar sammenhæng mellem højspænding og disse sygdomme hos børn.

I 1996 har en metaanalyse af resultaterne af over 500 undersøgelser gennemført 1980-96 imidlertid konkluderet, at der ikke er helbredsmæssige risici ved at bo nær ledningerne. Først ved magnetfelter, der er 1000-10000 gange kraftigere end normalt ved højspændingsledninger, kan der konstateres påvirkning af cellefunktioner."

Om disse undersøgelser dengang er helt pålidelige eller grundige nok, kan diskuteres. Måske nye undersøgelser med bedre teknologi ville give andre resultater?

PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11 Feb 2018 kl. 20:26
Man skal være varsom med at tage forskningsresultater for sikre. Mere interessant er det, hvem forskerholdet består af. Har de forbindelse til firmaer, der har interesse i at skjule sandheden? Det har vi jo hørt om før!
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.172 sekunder.