Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Masseovervågningsregler for EU
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Masseovervågningsregler for EU

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Masseovervågningsregler for EU
    Sendt: 15 Jan 2018 kl. 10:16
Teleselskaberne vil have EU til at se på de danske logningsregler. Det sker efter justitsministeren har meddelt, at han tidligst vil stille forslag om nye logningsregler i oktober 2019.

Det sker, selv om de nuværende logningsregler er i strid med loven.

Det skriver Computerworld.
Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15 Jan 2018 kl. 15:19
Lidt i samme genre: Pape skal forsvare datalov, der lader myndigheder analysere borgerdata i smug | Version2

"I december blev loven genstand for massiv kritik fra flere eksperter, fordi lovens paragraf 5 stk. 3 åbner for, at ministre kan underskrive bekendtgørelser, der tillader myndigheder at samkøre data fra borgere – uden pligt til at informere selvsamme borgere om, at det foregår."

"»Det her er en ladeport for ministerielle regler, der uden reel demokratisk kontrol kan give adgang til hemmelig overvågning af den danske befolkning,« lød vurderingen fra lektor i persondataret og forvaltningsret ved Aarhus Universitet Hanne Marie Motzfeldt til avisen."

"Jurist Catrine Søndergaard Byrne, der er partner i Labora Legal og en del af tænketanken DataEthics, har overfor Version2 vurderet, at forslaget går imod grundprincipper i retssystemet.

»Privatlivets beskyttelse er en grundrettighed og en del af grundloven. Så det kræver lovhjemmel at krænke den, og det er noget, vi som samfund beslutter. Vi har folkevalgte politikere, som forhandler og har diskussioner om, hvor grænsen går. Det er fuldstændig modsat af, hvad der her foreslås, hvor en enkelt minister ensidigt bestemmer, hvornår privatlivet må krænkes.« forklarede hun i december til Version2."

PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.109 sekunder.